Чăвашлăха упракан çемьесене «Несĕл эткерлĕхĕ» конкурса чĕнетпĕр!

ăваш халăхĕн культурине çемьере тытса пырас, йăли-йĕркине, ăсталăхне упраса хăварас тата аталантарас тĕллевпе Чăваш Республикин вĕренÿ институчĕ «Несĕл эткерлĕхĕ» конкурс ирттерет.

Конкурса чăваш эткерне упракан чи пултаруллă çемьесене кĕтетпĕр.

Конкурса хутшăнас текенсен çак номинацисемпе (суйласа илсе) видеоролик хатĕрлемелле:

«Эпир – туслă кил-йыш» (роликсенче хальхи çемьен пурнăçне, йыш тĕп вырăна мĕне хунине, иртнĕ тапхăра мĕнле хакланине кăтартмалла);

«Эпир тăван халăхăмăрăн йăли-йĕркисене кил-йышра тытса пыратпăр!» (роликсенче чăваш наци традицийĕн, чĕлхин, культурин уйрăмлăхĕсене уçса памалла);

«Пирĕн тăван кĕтес» (видеороликсенче тăван ял, хула, республика, вĕсен паллă выранĕсем çинчен каламалла);

«Ĕмĕр-ĕмĕр янра эс, тăван чĕлхем!» (видеороликра сăмах чăваш чĕлхи çинчен, унăн историйĕ, унпа хальхи вăхăтра уявсенче, литературăра, ÿнерте, кашни кунхи хутшăнура усă курни çинчен, пуплев культурине тытса пырасси çинчен пымалла).

Видеоролика yandex е mail тÿлевсĕр усравлăха (бесплатное облачное хранилище на yandex или mail) вырнаçтармалла, унтан 2022 çулхи ака уйăхĕн 30-мĕшĕччен https://forms.yandex.ru/ адреспа кĕрсе заявка тăратмалла, видеоролика вырнаçтарнă ссылка тата квитанци ярса памалла (конкурс тÿлевлĕ, хакĕ 300 тенкĕ).

Конкурса тăратнă материал чăвашла пулмалла.

Тулли информаципе паллашма конкурс положенине тимлĕ вулама сĕнетпĕр.

Оргкомитетпа çыхăнмалли мелсем:

Телефон 8 (8352) 45-99-96 (регион аталанăвĕн центрĕ),

e-mail: chrio4@rchuv.ruchrio18@rchuv.ru.

Источник: БУ ЧР ДПО "Чувашский республиканский институт образования" Минобразования Чувашии